Styrka för unga

Styrka för unga - ABC i styrketräning för idrottande barn och ungdomar

Författare: Inge Johansson

Träningsprogram för ungas utvecklingsfaser, med olympisk lyftteknik för styrketräning samt program för rörlighet, kondition, uthållighet, smidighet, snabbhet och explosivitet.

Ett unikt ABC i styrketräning för idrottande barn och ungdomar, skriven av Inge Johansson, välmeriterad expert inom styrka och träning i olika idrotter.

Boken består av tre delar:

  • Del A: Långsiktig träningsuppbyggnad
  • Del B: Olympisk lyftteknik
  • Del C: Träningsprogram och styrketester

Köp den bok som innehåller alla delar - eller köp del/delar som separata böcker:

Om innehållet

Boken består av tre delar, abc i styrketräning.

I del A beskrivs långsiktig träningsuppbyggnad för ungas styrka i teori och praktik. Varför ska barn styrketräna? Ålder eller utvecklingsfas..? I vilka utvecklingsfaser bör man träna styrka/uthållighet/snabbhet? Träningsprogram anpassade för utvecklingsfas/ålder: Uppvärmning, rörlighet, kondition, uthållighet och styrka samt tips till coachen. Konsten att utveckla talang? Del A är en förberedelse för del B och C.

I del B lär du dig olympisk lyftteknik för ungas styrketräning! Denna teknik är mycket bra för ungas styrketräning, oavsett idrott. Vi börjar med förberedande övningar och begrepp. Du får utförliga instruktioner i lyftteknik för styrketryck, styrkevändning, överstöt och knäböjning. Vi visar också hur man bäst korrigerar felaktig teknik för varje inlärningsmoment.

I del C får du träningsprogram och tester. 40 träningspass för att lära in rätt lyftteknik! Vi ger dig också pass i isometrisk (statisk) träning för unga, cirkelträning, övningar för smidighet, explosivitet, styrka, snabbhet och rörlighet med åldersanpassade fyspass samt 25 tester för ungas styrka.

Bokens medverkande krafter

Författare: Inge Johansson
Illustrationer: Börje Nilsson.
Foto: Martin Nauclér, Peter Mild, Louise Landin.
Redaktion & formgivning: Web of Signs (LL).
Sociala medier: Jonas Pettersson (Vimeo, YouTube, Facebook, Instagram).

Boken, och instruktionsfilmer, är till stor del sponsrade av det anrika svenska företaget för styrkeutrustning, Eleiko!

Instruktionsfilmer!

Du får också utförliga instruktioner i våra filmer på Vimeo och YouTube, "Styrka för unga - abc i styrketräning”, där vi visar alla moment i olympisk lyftteknik, med mera!